Podcastit

Harjoittelijamme Roosa Pirinen toteutti kuusiosaisen SEM podcast-sarjan, jossa hän vieraidensa kanssa keskustelee tapahtumien vapaaehtoistyöstä. Jaksot julkaistaan syksyn 2022 aikana Karelian SoundCludissa.

Jakso 1: Vapaaehtoisuus

Tässä jaksossa perehdymme tarkemmin vapaaehtoisuuteen. Mitä vapaaehtoisuus on, ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon vapaaehtoisia hyödynnettäessä tapahtumassa?

Vieraana Kontiolahden Urheilijoiden talkoolaiskoordinaattori Tiina Savolainen.

Jakso 2: Motivaatio

Tässä jaksossa keskitymme puhumaan motivaatiosta. Mistä vapaaehtoiset saavat motivaatiota lähteä mukaan toimintaan, ja miten motivoida vapaaehtoisia osaksi omaa tapahtumaa tai projektia?

Vieraana JoES:in hallituksen puheenjohtaja ja Polku 2021 -tapahtuman pääjärjestäjä Niko Lindfors.

Jakso 3: Yhteisöllisyys

Tässä jaksossa perehdymme tarkemmin yhteisöllisyyden teemaan. Miten järjestöjen ja tapahtumien välille voisi lisätä kommunikaatiota ja yhteistyötä? Miksi yhteisöllisyys on tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa?

Vieraana Pohjois-Karjalan Martat Ry:n toiminnanjohtaja Heli Hjälm.

Jakso 4: Elämyksellisyys

Tässä jaksossa tarkastelun kohteena on tapahtuman elämyksellisyys. Miten omasta tapahtumasta saadaan kokonaisuus, josta ihmiset innostuvat niin, että ovat valmiita osallistumaan toteutukseen omalla työpanoksellaan?

Vieraana WTF productions Oy:n toimitusjohtaja ja Heavy Metal Knitting -tapahtuman päätuottaja Mari Karjalainen.

Jakso 5: Arvot

Tässä jaksossa käsittelemme tarkemmin arvoja vapaaehtoisuuden taustalla. Miten arvot ja intohimo näkyvät vapaaehtois- ja tapahtumatoiminnassa sekä mikä on tapahtuman arvo vapaaehtoiselle?


Vieraana Pielisensuun seurakunnan diakoni Katja Nuuhkarinen.

Jakso 6. Tulevaisuus

Tässä jaksossa keskitymme puhumaan vapaaehtoisuuden tulevaisuudesta. Miten vapaaehtoistoiminta on muuttunut viime vuosien aikana, ja miltä vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus näyttää?

Vieraana tulevaisuustutkija ja Prime Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Halava.