Ajankohtaista

Elämyksellisyys tapahtumissa-verkostoitumistilaisuus

Tapahtuman tekijät ja matkailualan toimija, nyt pureudutaan elämyksellisyyteen

Tilaisuus järjestetään Outokummussa, Kummun koululla 31.10.2023 klo 17-20

Kaivetaan yhdessä esille paikallista erityisyyttä tai suomalaista hulluutta, unohtamatta sitä, kuinka kauniita pienet asiat voivat olla. Tärkeintä tässä kaikessa on, että se on asiakkaallesi merkityksellistä ja ELÄMYKSELLISTÄ!

Aiheeseen meitä saattelee syvän kokemuksen omaava Outi Raatikainen Pink Eminence Oy:stä. Alustuksen jälkeen hän vetää työpajan, jossa on tarkoitus yhdessä ideoiden pitää hauskaa ja samalla oppia.

Ilmoittautuminen tarjoilun vuoksi jo 24.10.2023 mennessä. https://link.webropolsurveys.com/S/C3162E85F47B2DCF

Tilaisuudessa mukana myös Outokummun kaupungin Esko Vihava, hän kertoo kunnan tekemästä tapahtumayhteistyöstä sekä Pohjois-Karjalan matkailu ry, joka esittelee uuden Reissukyyti-sovelluksensa.

Tilaisuus striimataan, joten sitä on mahdollista seurata etäyhteydellä, linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Illan tarjoaa Smart Event Managers -hanke, ja tämä on samalla hankkeen päätöstilaisuus.

Palvelumuotoilua tapahtuman tekijöille

Työpajassa pääset kehittämään jo olemassa olevaa tapahtumaasi asiakaslähtöisempään suuntaan. Mieti jo valmiiksi mikä olisi kohta, joka kaipaa kehittämistä, se voi olla vapaaehtoisten sitouttaminen, asiakastyytyväisyyden parantaminen, asiakasmäärän lisääminen tai jokin muu alue, missä sinä koet oman tapahtumasi kaipaavan kehittämistä.

Mukaan mahtuu vain 20 osallistujaa, joten kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian. Työpajaa vetää Raisa Maijala Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy:stä. https://www.palvelupolkuja.fi/.

Työpaja järjestetään Vainoniemen huvilalla Joensuussa pe 29.9.2023 klo 12-16. Hanke tarjoaa iltapäiväkahvit ja vähän suolaista vahvistusta työskentelyn ohessa.

Työpajan alussa olevaan ”johdanto-osioon” on mahdollista osallistua etäyhteydellä, mutta varsinainen työskentely tehdään kasvokkain Vainoniemessä.

Paikanpäälle saapuva tai etänä osallistuva ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään pe 22.9. klo 12: https://link.webropolsurveys.com/S/4418A22CAF8F64FD

Työpaja järjestetään yhteistyössä Joensuun kaupungin Tal­vi­mat­kai­lun ja ta­pah­tu­ma­tuo­tan­to­jen uu­si kas­vu­suun­ta -han­kkeen kanssa.

Tapahtuma-alan toimija, lähde Berliiniin inspiroitumaan!

Berliini on tunnettu elävästä kaupunkikulttuurista sekä monipuolisesta kulttuuri- ja tapahtumatarjonnasta. Smart Event Managers -hanke tarjoaa Pohjois-Karjalan tapahtuma-alan toimijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan kaupungin ainutlaatuiseen tapahtumakulttuuriin 13.-15.9.2023 sekä samalla verkostoimaan maakunnan toimijoiden kanssa.

Jo 12. kerran järjestettävä, ympäri kaupunkia näkyvä Berlin Art Week on nykytaiteen tapahtuma, joka kokoaa yhteen yli 50 yhteistyökumppania taiteen alalta. Taideviikon lisäksi Berliinissä on runsaasti nähtävää ja koettavaa tapahtuma-alan toimijoille. Tarkoituksena on tutustua ainakin yhteisölliseen tapahtumatuottamiseen sekä uniikkeihin tapahtumatiloihin. Taideviikon ohjelma ja lopulliset vierailukohteet varmistuvat toivottavasti lähiviikkoina. Suunnittelemme ohjelman niin, että sinulle jää aikaa tutustua Berliinin tapahtumakulttuuriin myös omien mieltymystesi mukaan.

Alustavan aikataulun mukaan lähdemme Joensuusta keskiviikkona klo 8 ja palaamme takaisin perjantaina klo 18.

Alla muutama potentiaalinen vierailukohde:

Urban Spree on kaupunkikulttuurille omistettu, monipuolinen taiteilijoiden tila, joka on perustettu entisen rautatievarikon halleihin, Spree-joen varrelle. Tiloissa järjestetään mm.  taidenäyttelyitä, työpajoja, konsertteja, tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Urban Spree on mainio esimerkki Berliinin rosoisen kauniista ja värikkäästä kaupunkikulttuurista!

Berliinin osavaltion vuonna 2006 perustama Kulturprojekte Berlin on voittoa tavoittelematon yhtiö, jonka tavoitteena on entisestään vahvistaa ja edistää kaupungin uniikkia kulttuurielämää sekä toimijoiden välistä yhteistyötä. Yhtiö tekee laaja-alaista yhteistyötä eri sektoreiden kanssa – ja kannustaa erityisesti kaupunkilaisia osallistumaan ja antamaan oman panoksensa toimintaan. Berlin Art Week on yksi yhtiön vuosittain järjestämistä tapahtumista.   

Berlin Art Week on Berliinin taidemaailman yhteisponnistus. Kulturprojekte Berlinin organisoimassa nykytaiteen tapahtumassa yli 50 yhteistyökumppania – museoista messuihin, projektitiloista gallerioihin – avaavat ovensa taiteenystäville ympäri maailmaa. Taideviikon ohjelma koostuu mm. näyttelyistä, performansseista ja paneelikeskusteluista.

Ilmoittaudu 11.8. mennessä

Opintomatka on tarkoitettu pohjoiskarjalaisille tapahtuma-alan ammattilaisille ja tapahtumia päätoimisen kaltaisesti järjestäville yhdistys- ja kuntatoimijoille. Smart Event Managers -hanke maksaa puolet opintomatkan kustannuksista. Opintomatkan omavastuuosuus on noin 350 euroa/henkilö (sis. lennot ja majoituksen 1 hh:ssa).

Viranomaisinfo tapahtumien järjestäjille

Joensuun kaupunki järjesti vuosittaisen viranomaisten tapaamisen 26.4.2023. Tilaisuudessa eri viranomaiset kertoivat tämän hetkisistä ohjeistuksistaan tapahtumien järjestäjille. Tilaisuuden esitykset alla:

Keväinen Tallinna kutsuu tapahtuma-alan toimijoita 11.-13.5.2023!

HUOM! Opintomatka on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Tallinn Music Week kokoaa vuosittain yhteen musiikin ja luovien alojen ammattilaiset ympäri Eurooppaa. Tänä keväänä Smart Event Managers -hanke tarjoaa pohjoiskarjalaisille tapahtuma-alan toimijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan tähän yhteen Euroopan merkittävimmistä taide- ja musiikkialan tapahtumista.

Tapahtuman ohjelma koostuu konferenssista sekä musiikki- ja kaupunkifestivaaleista. Konferenssissa pureudutaan taiteiden merkitykseen talouden veturina. Teemoina mm. tekoälyn ja ihmisen yhteiskehittäminen, digitaalisuus ja kestävä kehitys. Kaupunkifestivaali tarjoaa ympäri Tallinnaa taidetta, ruokaelämyksiä, musiikkia sekä erilaisia aktiviteetteja yllättävissäkin paikoissa. Musiikkifestivaalilla pääset tutustumaan Tallinnan parhaisiin konserttipaikkoihin ja mielenkiintoisiin artisteihin yli genre-rajojen.

Smart Event Managers -hanke tarjoaa vähintään puolet opintomatkan kustannuksista. Alustava omavastuu on noin 200 euroa. Matka on tarkoitettu tapahtuma-alan ammattilaisille ja tapahtumia päätoimisen kaltaisesti järjestäville yhdistys- ja kuntatoimijoille. Ohjelma ja aikataulu tarkentuvat lähiviikkoina. Tutustu tapahtumaan: tmw.ee

Lähde mukaan verkostoitumaan, tutustumaan tulevaisuuden tapahtuma-alan näkymiin sekä hakemaan inspiraatiota! Pyydämme ilmoittautumaan 19.4. mennessä.

Opintomatka Kongressi Meetings & Events -messuille

Miten tapahtumien menestyksen eväät rakentuvat koronavuosien jälkeen? Mitkä ovat tapahtumatrendit meillä ja maailmalla? Miten yhdistää sosiaalinen media tai tarinankerronta osaksi tapahtumaa?

Lähde mukaan Kongressi Meetings & Events -messuille Helsinkiin 22.-23.3.2023 kuulemaan tapahtuma-alan uutuuksista ja verkostoitumaan. Jo 24. kertaa järjestettävät messut kokoavat ympäri Suomea yhteen tapahtuma-alan
ammattilaiset ja palveluntarjoajat. Smart Event Managers -hanke tarjoaa osallistujille junamatkan ja majoituksen (1 hh). Tilaisuus on maksuton alan toimijoille.

Alustavan aikataulun mukaan lähtö Joensuusta on 22.3. noin klo 6 ja paluu Joensuuhun 23.3. noin klo 21. Majoitus Messukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Holiday Inn Helsinki Expossa.

Keskiviikko 22.3.

klo 5.58-10.34 Junamatka Joensuu – Pasila

klo 11.00-16.30 Kongressi Meetings & Events -messut

klo 16.30 alkaen Majoittuminen Holiday Inn Helsinki Expossa

klo 18.00 Verkostoillallinen (vapaavalintainen)

Torstai 23.3.

klo 9.30-16.30 Kongressi Meetings & Events -messut

klo 16.25-20.58 Junamatka Pasila – Joensuu

Huom. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Opintomatka järjestetään yhteistyössä Joensuun kaupungin Tal­vi­mat­kai­lun ja ta­pah­tu­ma­tuo­tan­to­jen uu­si kas­vu­suun­ta -han­kkeen kanssa. Tutustu messuihin: kongessi.me.

Jatkoimme ilmoittautumista 5.3.2023 saakka!

Lumovoimaa valosta!

Tapahtumista ja elämyksellisyydestä vetovoimaa kaupunkikeskustayrittämiseen -seminaari

Aika: 22.2.2023 klo 12.30-16.00

Paikka: Elokuvateatterikeskus Tapio, Kauppakatu 27, 80100 Joensuu. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten tapahtumatuotannolla ja elämyksillä voidaan
parantaa kaupunkikeskustojen elinvoimaisuutta. Seminaarissa pureudutaan erityisesti
haastavaan pimeään vuodenaikaan ja valotaiteen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

LUX Helsingin taiteellinen johtaja Juha Rouhikoski, valotaiteilija Kari Kola ja Lumo-valofestivaalin ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen kertovat inspiroivia esimerkkejä siitä, miten valotaiteen avulla lisätään lumovoimaa ja saadaan ihmiset liikkeelle. Tampereen kaupungin hankekehityspäällikkö Markus Joonas puolestaan paljastaa, miten Tampereen kaupunkikeskustan elinvoimaa ja elämyksellisyyttä on vuosien varrella kehitetty.

Maksuton tilaisuus on suunnattu tapahtumajärjestäjille sekä kaupunkikeskustoissa toimiville yrityksille ja kehittäjille.

Seminaarin tarkempi ohjelma ja lisätietoa esiintyjistä

SEM Podcastit

Vapaaehtoisuutta käsittelevä podcast-sarjan on toteuttanut harjoittelijamme Roosa Pirinen.
Lisää tietoa jaksoista löytyy sivulta Podcastit. Kaikki kuusi jaksoa on nyt julkaistu.

Tule oppimaan, miten tapahtuma järjestetään kestävästi

Vastuullisuus on päivän sana myös tapahtuma-alalla. Tervetuloa oppimaan, miten kestävä tapahtuma järjestetään ja miten vastuullisuudesta viestitään sidosryhmille.

Smart Event Managers -hanke järjestää kansainvälisen webinaarin tapahtumien vastuullisuudesta ja kestävyydestä yhteistyössä Invest-hankkeen kanssa perjantaina 28.10.2022 klo 14.00-15.30. Energia- ja ympäristötekniikan lehtori Anniina Kontiokorpi johdattaa kuulijat tapahtumien kestävään järjestämiseen ja projektiasiantuntija Salla Anttila kertoo vinkkejä vastuullisuusviestintään. Lisäksi webinaarissa kuullaan asiakkuuspäällikkö Mira Mäkelän mielenkiintoinen esimerkki Tampere-talosta, joka on Suomessa edelläkävijä kestävien konferenssien ja kokousten järjestämisessä.

Lisätietoa englanniksi / More information in English

Ilmoittaudu mukaan 24.10. mennessä!

Tapahtuman tekijöiden yhteinen alusta

SEM on koonnut ammattilaisille tärkeää tietoa tapahtumien toteuttamisesta Howspace-alustalle. Siellä on myös mahdollisuus verkostoitua ja esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä luottamuksellisessa ympäristössä. Tervetuloa kurkistamaan. https://smart-event-managers.in.howspace.com/tervetuloa

Tapahtuma-alan tulevaisuuden näkymät – opintomatka Tampereelle ja Jyväskylään 27.-29.9.2022

Karelia-ammattikorkeakoulun Smart Event Managers -hanke järjestää maakunnan tapahtuma-alan toimijoille opintomatkan Jyväskylän kautta Tampereelle. Opintomatka tarjoaa kiinnostavan katsauksen tapahtuma-alan tulevaisuuden näkymiin. Vastuullisuus, kestävä kehitys, uudet teknologiset ratkaisut sekä erilaiset tapahtumapaikat ovat matkan keskiössä.


Vierailemme keskiviikkona ja torstaina musiikkia hyödyntävien luovien alojen tulevaisuusfoorumissa Music x Mediassa Tampereella. Tutustumme matkalla myös mielenkiintoisiin tapahtumapaikkoihin – useita palkintoja voittaneesta, nykyaikaisesta keikkaklubista Suomen ensimmäiseen energiankäytöltään hiilineutraaliin kongressi- ja konserttikeskukseen. Menomatkalla pysähdymme Jyväskylään ihastelemaan Keski-Suomen ensimmäistä, aitoa virtuaalistudiota ja kuulemme Liveton kokonaisvaltaisesta tapahtuma-alustasta. Matka toteutetaan yhteistyössä Talvimatkailun ja tapahtumatuotantojen uusi kasvusuunta -hankkeen kanssa.


Smart Event Managers -hanke tarjoaa kahden päivän pääsylipun Music & Media -foorumiin, majoituksen (kahden hengen huoneessa) ja bussikuljetuksen. Ruokailut ovat omakustanteisia. Smart Event Managers -hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja Karelia-ammattikorkeakoulu.

Kohderyhmä:

Pohjois-Karjalassa toimivat tapahtuma-ammattilaiset ja tapahtumia päätoimisen kaltaisesti järjestävät yhdistys- ja kuntatoimijat

Lisätiedot:

projektipäällikkö Katariina Peltonen, [email protected], puh. 050 599 9892

Tervetuloa mukaan!


Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset linkin kautta viimeistään tiistaina 30.8.2022

OHJELMA

Tiistai 27.9.
Klo 8.00 Lähtö Karelia-ammattikorkeakoulun parkkipaikalta (Karjalankatu 3, Joensuu)

Klo 11.30 Lounas (paikka vahvistuu myöhemmin)

Klo 12.45 Tutustuminen Liveton tapahtuma-alustaan toimitusjohtaja Antti Korhosen johdolla (Nisulankatu 78, Jyväskylä)

Klo 14.00 Tutustuminen viestintätoimisto Noveltiven virtuaalistudioon ja virtuaalitapahtumien toteutuksiin studiovastaava Teemu Niskakosken johdolla (Matarankatu 2, Jyväskylä)

Klo 17.00 Majoittuminen Scandic Tampere Stationissa (Ratapihankatu 37, Tampere)

Klo 18.30 Mahdollinen vierailukohde (vahvistuu myöhemmin)

Keskiviikko 28.9.

Klo 10.00–17.00 Musiikkia hyödyntävien luovien alojen tulevaisuusfoorumi Music x Media Tampere-talossa (Yliopistonkatu 55, Tampere)

Klo 15.00 Tutustuminen G Live Labin tiloihin ja tekniikkaan toimitusjohtaja Annamaija Saarelan johdolla (Puutarhakatu 1, Tampere)

Klo 19.00 Lost in Music -showcase-festivaali G Live Labissa

Torstai 29.9.

Klo 9.00 Tutustuminen Tampere-taloon sekä kestävään ja vastuulliseen tapatumatuotantoon asiakkuuspäällikkö Tiina Lumion ja kiinteistö-, turvallisuus- ja vastuullisuuspäällikkö Marko Koiviston johdolla

Klo 10.00–14.00 Musiikkia hyödyntävien luovien alojen tulevaisuusfoorumi Music x Media

Klo 14.00 Lähtö paluumatkalle Tampere-talolta

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Vie tapahtumasi verkkoon!
SEM kouluttaa: 23.8.2022 klo 13-19
Työpaja verkkolähetyksen tekemiseen

Työpajassa opit alan asiantuntijoiden johdolla:

– huomioimaan verkkolähetykseen liittyvät asiat tapahtuman sisällön suunnittelussa

– ymmärtämään, millaisia teknisiä vaatimuksia suoran verkkolähetyksen tekemiseen liittyy

– toteuttamaan suoran verkkolähetyksen itsenäisesti hyödyntämällä ilmaisia verkkolähetysalustoja

Saat koulutuksesta kattavan materiaalipaketin, jota voit hyödyntää jatkossa verkkolähetyksiä tehdessä.

Ajankohta ja paikka:

Karelia-ammattikorkeakoulun Tikkarinteen kampus, Canvas-tila E241 (Tikkarinne 9, Joensuu) 23.8.2022 klo 13-19

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu pohjoiskarjalaisille tapahtumatoimijoille. Koulutus sopii parhaiten henkilöille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta verkkolähetyksen tekemisestä. Ryhmän koko on noin 8 henkilöä.

Ilmoittautuminen:

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla su 21.8.2022 mennessä: [email protected]

Ilmoitathan samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta tarjoiluja varten.

Osana koulutusta on mahdollista päästä seuraamaan Tovari Marketingin kouluttajien tekemää verkkolähetystä 28.8. klo 18 Kontiolahdella. Verkkolähetys toteutetaan Maakuntapäivän Vääräpyörä ry:n Baba Yaga -esitykseen.

Kouluttajana toimivat Tovari Marketing Joona Kotilainen ja Manu Kuhmonen. Mukaan tarvitset oman mobiililaitteen ja kannettavan tietokoneen!

Työpaja on osa Karelia-ammattikorkeakoulun Smart Event Managers -hankkeen toimintaa. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja Karelia-ammattikorkeakoulu.

Tervetuloa!

Lisätietoa koulutuksesta:

1. Teoriaosuus: verkkolähetyksen suunnittelu ja ennakkovalmistelu

Koulutuksen teoriaosuudessa perehdytään siihen, mitä verkkolähetyksen suunnittelussa ja ennakkovalmisteluissa tulee ottaa huomioon.

  • Tekniikan vähimmäisvaatimukset: kalustoesimerkkejä ja -vinkkejä, verkkoyhteys
  • Striimausalustan valinta: Facebook Live, YouTube Live, Instagram Stories Live
  • Yksityisyydensuoja, tekijänoikeudet ja saavutettavuus
  • Verkkolähetyksen markkinointi ja viestintä: esitysmateriaalien valmistelu, verkkolähetyksen kustomointi brändin mukaiseksi, tekniset ohjeet osallistujille ja yleisön osallistaminen, ennakko- ja jälkimarkkinointi
  • Tekniset ongelmat ja niihin varautuminen
  • Esimerkit onnistuneista toteutuksista

2. Työpaja: verkkolähetyksen tekeminen

Koulutuksen työpajaosuudessa perehdytään verkkolähetyksen käytännön toteutukseen tekemällä verkkolähetys itse.

  • Kuvaus, valaisu ja äänitys eri tilanteissa
  • Kaluston liittäminen, striimaussovelluksen käyttö
  • Julkaisualustan käyttäminen, vaatimukset ja niihin vastaaminen
  • Muut kuva- ja äänilähteet
  • Toiminta lähetyksen aikana: ohjaus ja vuorovaikutuksellisuus (mm. chat ja moderaattorit)
  • Tallenteen tekeminen ja jakaminen

SITOVA ILMOITTAUTUMINEN SU 21.8.2022 MENNESSÄ OSOITTEESEEN [email protected]

MENNEET TAPAHTUMAT:

SEM kouluttaa -tilaisuudet alkavat Virtuaalitapahtuman tuottamisella

Koulutukset on suunnattu kaikille virtuaalitapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille. Koulutuskokonaisuuden tulee vetämään Jukka Karjalainen Livetolta .

Koulutukset tapahtuvat Teams ympäristössä, jos korona antaa myöden, pyrimme järjestämään ne hybridinä Karelian uusissa yhteissuunnittelutiloissa.
Päivämäärät: 16.3. / 30.3. / 13.4. / 27.4.2022 klo 15-16


Kurssilla perehdytään virtuaalihybriditapahtumien järjestämisen perusteisiin. Tapahtuman streemaukseen ja ohjaukseen. Sen kaupallistamiseen ja markkinointiin sekä tapahtumaan liittyviin juridisiin perusteisiin. Jukka kertoo myös alustan sovellusmahdollisuuksista eri käyttötarkoituksissa.

Kysymyksiä aiheesta voit tehdä etukäteen tämän linkin kautta SEM-Howspaceen

Kursseille on ilmoittautuminen tästä linkistä

Projektikoordinaattorin paikka auki

Haemme täydennystä joukkoomme. Kokoaikaisen projektikoordinaattorin haku päättyi 18.2. klo 15.

SEM aloitustilaisuus 25.11.2021

Smart Event Managers -hankkeen virallinen aloitustilaisuus järjestetään to 25.11.2021 klo 14-16 Karelia amk:n Otsakorpi-auditoriossa osoitteessa Tikkarinne 9, Joensuu.

Yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista vahvistavaan tilaisuudessa hankeen esitteli projektipäällikkö Katariina Peltonen ja vierailevian puhujina mukana olivat Tapahtumateollisuus ry:n hallituksesta Terttu Keskinen-Rönkkö ja Jarno Lautamatti Kontiolahden urheilijat ry:n toiminnanjohtaja. Yhdessä tekemisestä ja Pohjois-Karjalan tapahtuma-alan kokemuksista ja tulevaisuuden odotuksista edellisten lisäksi olivat keskustelemassa Anne Pyykkönen Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys ry:stä sekä Timo Rui Karelia ammattikorkeakoulusta. Tilaisuuden juonsi ja keskustelua ylläpiti erityisesti raviradalta tuttu Lauri Hyvönen.

Tilaisuuden päätteeksi joimme kahvit Tikkarinteen opiskelijaruokala Solinassa, jossa jatkoimme keskustelua ja tutustuimme toisiimme. Auditorion ohjelma jaettiin etäyhteydellä Teamsin välityksellä. Esitysten videot on katsottavissa YouTubessa SEM-kanavalla oheisten linkkien kautta.

Pohjois-Karjalan Jelli

JANE-aamukahvit: Tulevaisuuden tapahtumat

Katariina Peltonen esittelee SEM-koulutuksia ja Ilosaarirockin Petri Varis kertoo tapahtumien tilanteesta työntekijöiden näkökulmasta TE-livessä.

21.09.2021 klo 09:00 – 09:30 /

Aamukahvilla Katariina esittelee hanketta ja kuinka siihen pääsee mukaan.

Illmoittautumislinkkin tässä: https://www.jelli.fi/tapahtuma/jane-aamukahvit-tulevaisuuden-tapahtumat/

Pohjoiskarjalainen tapahtumatuotanto uudelle tasolle

Pohjois-Karjalan tapahtuma-alan kehittämiseen on saatu järeä tuki Euroopan sosiaalirahastolta, Etelä-Savon ELY-keskukselta ja Karelia-ammattikorkeakoululta. Uusi tapahtumatuottamisen koulutuskokonaisuus, Smart Event Managers (SEM), tulee nostamaan pohjoiskarjalaisten tapahtumatuottajien osaamisen uudelle tasolle täydentämällä nykyisten tapahtumajärjestäjien ammattitaitoa ja luomalla pohjan tulevaisuuden tekijöille. Samalla tämä kehittämishanke edistää verkostoitumista toimijoiden kesken koko maakunnan alueella, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti sekä vahvistaa Pohjois-Karjalaa ammattimaisesti järjestettyjen tapahtumien maakuntana.

Koulutuskokonaisuuden suunnittelussa tehdään laaja-alaisesti yhteistyötä sekä maakunnan että valtakunnan etujärjestöjen kanssa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii kulttuurituottaja Katariina Peltonen. Ydinryhmässä työskentelevät tapahtumatuottaja ja matkailun koulutusohjelman opettaja-asiantuntija Hanna Vienonen sekä media-alan asiantuntijana Pilvi Dufva ja projektikoordinaattorina tapahtumatuottaja Maria Iltola. Hankkeen toimintaa ohjausryhmässä luotsaavat muun muassa valtakunnalliset tapahtuma-alan etujärjestöt Tapahtumateollisuus ry ja Finland Festivals ry sekä maakunnan suuret tapahtumatoimijat: Ilosaarirockin taustaorganisaatio Joensuun popmuusikot ry, ampumahiihdon maailmancup osakilpailuja järjestävä Kontiolahden Urheilijat, Joensuun evankelisluterilainen kirkko sekä Nurmeksen kaupungin kulttuuripalvelut. Lisäksi mukana on edustus tapahtuma-, matkailu- ja kehittämisyhtiöistä eri puolilta Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Tulevaisuuden tapahtumatuotantoa

Kehittämishanke kokoaa yhteen maakunnan osaajat ja tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet. Tapahtumatuotannon perusteet ovat samat tapahtuman luonteesta riippumatta, joten koulutuksiin voivat osallistua lähes kaikki tapahtumatuottamisesta kiinnostuneet. Tavoitteena on täydentää omaa osaamista ja kehittää tulevaisuuden tapahtumatuottamisen koulutusta.

Koulutus koostuu viidestä kokonaisuudesta, joista osallistuja voi suorittaa kaikki tai ilmoittautua vain niille, jotka tarjoavat itselle uutta tietoa. Maksuttomilla opintojaksoilla kouluttajina toimivat tapahtuma-alan huippuasiantuntijat Karelia-ammattikorkeakoulusta sekä Suomen tapahtumakentältä. Ensimmäinen opintojakso, Johdatus tapahtumajärjestämiseen, alkaa 1.11.2021 ja ilmoittautuminen tälle opintojaksolle avataan syyskuussa. SEM-koulutuskokonaisuus lähtee liikkeelle perusteista ja huipentuu teknologiakokeiluihin, joita tehdään yhteistyössä Pohjois-Karjalan alueen tapahtumien kanssa kesällä 2023.

Opintojaksojen toteutuksessa tullaan keskittymään erityisesti digitalisaation luomiin mahdollisuuksiin tapahtuman suunnittelusta asiakkaan kokemukseen sekä kestävän kehityksen huomioimiseen. Tapahtumatuottamisen koulutuksesta on tavoite tehdä pysyvä osa Karelia-ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaa. Opintojaksojen toteutuksista suuri osa tulee tarjolle monimuotoisina verkko-opintoina, jotta ne voidaan suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta, osallistujan elämäntilanteeseen sopivalla aikataululla. 

Smart Event Managers -hankkeen nettisivut ovat avautuneet osoitteessa sem.karelia.fi. Nettisivuilla on lisää tietoa ja mahdollisuus tilata uutiskirje omaan sähköpostiin.

Lisätietoja:

Katariina Peltonen, projektipäällikkö, puh. 050 599 9892, katariina.peltonen(at)karelia.fi

Karelia tarjoaa tapahtumatuottamisen koulutuksen pohjoiskarjalaisille toimijoille

Katariina Peltonen 17.6.2021

Karelia-ammattikorkeakoulun Smart Event Managers -hanke tarjoaa uuden tapahtumatuottamisen koulutuksen pohjoiskarjalaisille tapahtumien tekijöille. Hankkeessa pilotoitava maksuton koulutuskokonaisuus kokoaa yhteen asiantuntijat monelta saralta. Marraskuussa alkava koulutus vastaa työelämän kysyntään ja tekee laaja-alaisesti yhteistyötä Karelian eri koulutusten, valtakunnallisten etujärjestöjen, TE-toimiston sekä maakunnan tekijöiden kanssa.. 

  –  Koronapandemian vaikutus tapahtuma-alaan on ollut erityisen raju ja edessämme on uusi normaali. Maailmanlaajuinen epidemia ei ole ainut asia, joka on vaikuttanut tapahtumajärjestämiseen. Lainsäädäntö ja tapahtumaturvallisuus vaativat yhä tiukempia toimia järjestäjiltä. Digitalisaatio luo uusia mahdollisuuksia tuotannon joka osa-alueella, suunnittelusta asiakkaan kokemukseen. Alkavassa koulutuksessa suuntaamme katseemme tulevaisuuteen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Katariina Peltonen.

Smart Event Managers -koulutus koostuu viidestä kokonaisuudesta. Osallistuja voi suorittaa kokonaisuuksista kaikki tai ilmoittautua vain niille, jotka tarjoavat itselle uutta tietoa.

  – Koulutus alkaa tapahtumajärjestämisen perusteista ja huipentuu teknologiakokeiluihin, jotka tullaan toteuttamaan Pohjois-Karjalan alueen tapahtumissa. Suurin osa kurssien toteutuksista tulee verkkoon, jotta ne voidaan suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta osallistujan omaan tahtiin, jatkaa Peltonen.

Kouluttajina toimivat sekä Karelian henkilökunta että tapahtumakentällä toimivat asiantuntijat. Kurssien lisäksi osallistujien on mahdollista verkostoitua tapaamisten, webinaarin ja sähköisen alustan avulla. Smart Event Managers –hanke kestää kaksi vuotta, jonka jälkeen pilotoitu koulutuskokonaisuus tulee olemaan osa Karelian avoimen AMK:n tarjontaa.

Hanketta rahoittavat Karelia-ammattikorkeakoulu, Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.